Vi blir stadig eldre og stadig flere. Og med mangel på helsepersonell blir vi helt nødt til å ta i bruk ny teknologi for å holde tritt med utviklingen. I denne podcasten skal du få et innblikk i reisen til gründerne som har tatt steget inn i store og små selskap – og som forsøker å løse en bredde av utfordringer i helsevesenet vårt. Podcasten er et samarbeid mellom Dagens Medisin og oppstartsselskapet MedLytic.

 

Podcastens vert er lege og daglig leder i Medlytic, Ida Susanna Fatta – Doktor Innovasjon. Hun er selv gründer og har kjent på kroppen hvor vanskelig det kan være å innovere i helsevesenet. 

I denne episoden skal vi snakke om hodepine – nærmere bestemt migrene. Cathrine Ro Heuch, daglig leder og gründer av Nordic Brain Tech kommer innom studio for å fortelle mer om selskapet og deres reise. 

Tore Lærdal, leder i Laerdal Medical, er på besøk. Tore forteller om hvordan familiebedriften ble opprettet og hvordan de gikk fra legetøysproduksjon og over i helsesektoren. 

Pridok ble startet i 2012 av tre brødre. I denne episoden kommer en av brødrene, Jørgen Gilberg, innom for å fortelle mer om hvor selve ideen til selskapet kom fra, og hvordan reisen fra idè til start-up har vært. 

Marte Bratlie er lege og gründer av RemovAid, et selskap som mener å ha funnet løsningen på å utfordringene ved å fjerne implantater under huden. I episode fire forteller Marte for å fortelle om opp- og nedturer hun opplevde fra idé til ferdig produkt, om hennes personlige driv og om det å ta en annen vei enn leger flest. 

Edvard Engesæth er lege og sammen med Hans Gangeskar grunnlagt han helse-appen Nurx i USA i 2016. Målet var å gjøre det enklere for amerikanske kvinner å få tilgang til kvinnehelsetjenester til en del av befolkningen som ikke har den tilgangen i dag. 

I denne episoden er det Ida selv som blir intervjuet, av Siri Gulliksen, redaktør i Dagens Medisin. Her får vi høre mer om Idas reise fra medisinstudent og over til gründerlivet, og hvilke utfordringer hun har møtt på veien. 

Kontakt oss

MedEvent AS   –   tlf. 414 60 919   –   org.  921 244 517 MVA